14 Φεβρουαρίου 2014

Άγιος Βαλεντίνος και αερομεταφορές: Όλα τα λεφτά λουλούδια


   Η ιστοσελίδα AirCargoWorld έχει ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα σχετικά με τις αερομεταφορές λουλουδιών για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.


  Το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της αεροπορικής εταιρείας LAN (με έδρα τη Χιλή) υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει πάνω από 15 εκατομμύρια μπουκέτα λουλουδιών σε όλο τον κόσμο κατά η διάρκεια της περιόδου των τεσσάρων εβδομάδων πριν τις 14/2, που είναι η περίοδος αιχμής για τις εξαγωγές λουλουδιών. Μεταξύ 20/1 και 9/2 περίπου 200 πτήσεις απογειώθηκαν από την Κολομβία και το Εκουαδόρ για να παραδώσουν λουλούδια κυρίως στις ΗΠΑ και την Ολλανδία μέσω Μαϊάμι. Κάθε μέρα μεταφέρονταν περίπου 2.100 τόνοι λουλουδιών. Η Κολομβία και το Εκουαδόρ είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς λουλουδιών στη Λατινική Αμερική. 

   Η Lufthansa Cargo θα μεταφέρει περί τους 1.000 τόνους τριαντάφυλλα στη Φρανκφούρτη φέτος. 

   Τα πρώτα στοιχεία από την εταιρεία IAG (British Airways + Iberia) δείχνουν ότι οι εισαγωγές λουλουδιών στην Ευρώπη από την Κολομβία και το Εκουαδόρ έχουν αυξηθεί κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που ερμηνεύεται ως ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρώπη.

   Παρά την ύφεση, ο μεταφερόμενος όγκος λουλουδιών αυξάνεται, σύμφωνα με τον επικεφαλής των παγκόσμιων εμπορικών επιχειρήσεων της εταιρείας IAG Cargo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου