16 Απριλίου 2014

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει βελτίωση των ιστοσελίδων παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών ως προς τη συμμόρφωσή τους με το ενωσιακό δίκαιο


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση στη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου των ιστοσελίδων που προσφέρουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες, δηλαδή οργανωμένα ταξίδια, πτήσεις κτλ. Η βελτίωση αυτή σημειώθηκε μετά από ταυτόχρονο έλεγχο τέτοιων ιστοσελίδων το 2013 σε όλη την ΕΕ από τις εθνικές αρχές συμμόρφωσης.

Συγκεκριμένα, ενώ το 2013 μόνο ποσοστό 31,8% των ιστοσελίδων πληρούσαν τις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου, σε επανέλεγχο που έγινε στις 3-4-2014 το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 63%. Οι κυριότερες παραβιάσεις αφορούσαν ελλιπείς πληροφορίες ως προς την ταυτότητα του προμηθευτή και τη διαδικασία υποβολής παραπόνων, καθώς και προεπιλεγμένες πρόσθετες, μη υποχρεωτικές παροχές που οδηγούν σε αύξηση της τελικής τιμής.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το 2013 είχαν ελεγχθεί δέκα ιστοσελίδες, εκ των οποίων μόνο δύο ήταν καθ’ όλα εντάξει, ενώ στις 3-4-2014 ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σε 6.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και παραπέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου